Walvis-spotten, veel rijden en de eerste bekeuring...
We're back! Het is alweer een week geleden dat we iets op de site hebben kunnen zetten, we hebben vanaf maandag namelijk al ruim 800 km gereden.
Afgelopen maandag hebben we de camper opgehaald in Sydney, het was even wennen, maar na een uurtje hadden we het wel door. De eerste nacht hebben we geslapen op een camping vlakbij Newcastle en de volgende dag zijn we door gereden naar Port Macquarie, waar we 2 nachten zijn gebleven.
De belangrijkste reden waarom we naar dit plaatsje wilden gaan, is om walvissen te gaan kijken! Woensdag zijn we met een klein bootje de zee opgevaren, dan voel je jezelf ineens heeel erg klein....na een half uurtje zagen we de eerste tekenen van walvissen, ontdekt door onze kapitein. De man spot al 40 jaar walvissen, dus kon ons precies vertellen waar de beesten zaten en welke koers ze zwommen. Helaas hebben we niets op film of foto vast kunnen leggen omdat ze ook net zo snel weer weg waren, maar we hebben ze wel gezien!!
Donderdag: Op naar het surfers paradise aan de oostkust, Byron Bay. Na een rit van ruim 400 km komen we eindelijk aan in dit stadje, waar de camping dubbel zo duur blijkt te zijn als ze aan de telefoon vertelden...toen we de volgende dag onze camper in het stadje parkeerden, bleek het weer een dure dag te worden. Toen we terug kwamen bij onze camper hadden we een verkeersboete voor, ongelooflijk maar waar, het niet met de achterbumper naar de stoep staan........tjah
Vandaag zijn we om 10 uur naar het strand gegaan, het is hier namelijk om 9 uur 's ochtends al superwarm. De dagen duren daarintegen ook wel heel erg kort, om 18:00u is het namelijk alweer donker. Ook is het 's nachts behoorlijk koud, gelukkig slapen we onder een laken en 3 slaapzakken...hihi
Nog geen 10 min op het strand, of Femke zag heel dicht bij de kust een walvis boven het water uitkomen! Meteen de videocamera erbij zodat we deze gelukkig wel vast hebben kunnen leggen!Morgen gaan we weer verder rijden richting Brisbane, zo'n 180 km naar het noorden. De route daarna hebben we nog niet gepland, maar jullie horen snel weer van ons!
goh wat leuk
ik had er wel bij willen zijn
geniet thuis mee van jullie avontuur heerlijk
ga zo door met verkeersboetes hahahah zie ik jullie volgende maand weer thuis hahahahaah
grapje
ga zo door en geniet ervan
gr en kusjes van ons
egt leuk walvissen spotten.. egt leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben.. (je mist hier niets hoor femke;))
geniet er van!!!
xx
Hey luitjes,
Zo te lezen gaat het jullie erg goed! Gelukkig!
Ik zei net tegen Marco, oh het is alweer lang geleden dat we iets gehoord hebben, en we zetten de computer aan, en zien gelijk foto`s en een leuk verhaal!
En wat een belevenis met dat parkeren. Daar zullen ze goud geld aan verdienen, want ik denk dat veel mensen dat fout zullen doen....!
Nou maak veel plezier, en we wachten weer met smart op jullie volgende verhaal!
Heel veel liefs van Debby Marco Morris en Vince
Ooowh wat een leuk verhaal weer! Een boete? Naaiers. Heb de foto's net gezien. Erg mooi allemaal! Met de camper onder de palmbomen. Paradijs op aarde, denk ik dan!! :-) En walvissen spotten in het wild, toch geweldig!!
Fijn om te horen dat het zo goed met jullie gaat!
xxx Miranda
Net even jullie site bekeken en alles gelezen. Volgens mij vermaken jullie je wel .Geniet er maar van!
Hier vanavond weer volop feest van de 80 van de Langstraat. Ook leuk maar toch net iets anders:)
Veel plezier nog !
Doei Gerry en Harrie (en natuurlijk ook van de rest van de familie....)
hoi niels en femke,
nou jullie site is in een woord geweldig en volgens mij is het daar wel .....fantasties. Jullie vermaken zich daar prima en de foto's zijn heel mooi. Ook is het fijn dat je jullie helemaal kan volgen met de reisverhalen.
Maar zorg ervoor dat je niet teveel boetes krijgt.... want anders moeten we nog gaan sponseren
Nou geniet ervan en we blijven jullie volgen,
Groetjes, Peter, Corry en Rob
Hallo Niels en Femke,
Bedankt voor jullie mooie verhaal en prachtige foto`s.
Alleen jammer van die bekeuring.Hier gaat alles zijn
gangetje.[Opa] heeft Vrijdag zijn Scootmobiel
gekregen dus nu kan hij lekker een eindje gaan
rijden.En Markies [dat is onze hond] vind het ook
prachtig.Femke en Niels ik wens jullie nog een heel
fijne tijd toe.Veel liefs van [Oma] Wessemius.
hey femke en niels
wij gaan 15 sep naar lourdes toe en hopen op goed weer hoe gaat het met jullie? ben je al een beetje gewend ik hoop dat je niet meer bekeuringen krijgt je moet de regels van het land maar leren kennen
de groetjes van opa en oma en tot kijk en veel succes
Heey Niels en Femke,
Fantastisch om te lezen hoe geweldig jullie het daar hebben. Maar eventjes over de foto's hé!! Niels, ik weet niet wát of wie gekookt heeft maar dat gezicht erbij voorspeld niet veel goeds haha. Pas op voor "broekhoest"
Veel plezier en ik blijf jullie volgen.
Nicoline
Hej wereldsjokkers, het gaat allemaal best in het Australische verweggiestan??
Die Ollandse agentjes kenne nog we lere van hun Australische vrindjes!
Een boete voor het niet met de bumper naar achter parkeren!! Moet nie gekker worre!!!! Stuur oom agent maar eens naar Amsterdam!! Worden ze gek van blijdschap haha.
Wonderbaarlijke wezens; Olievissen, sorry walvissen!
Heb je je hengeltje niet bij je? Had wel zin in een broodje walvisfilet!
Ben toch wel een klein beetje jaloers op jullie; het is een prachtig land en hoop er ook nog eens heen te kunnen.
Geniet ervan want het is weer zo voorbij.
Ik geniet van de schitterende foto's die jullie op het webje plaatsen. Have fun, zet um op en vooral; DOE VOORZICHTIG HEJ. We willen jullie heel en gezond terug.
Groet Jos en family