Daar zijn we weer!!
Het heeft even geduurt, maar hier zijn we dan weer! Sinds ons laatste verhaal hebben we alweer veel gezien en meegemaakt, maar we kunnen nu pas voor het eerst weer op internet.
Wat hebben we allemaal gedaan dan? In vogelvlucht: We hebben een weekje in Sydney op de camping gezeten, waar het extreem warm was (de hele week temperaturen tussen 35 en 43 graden!). Op 1 december hebben we ons vertrouwde campertje ingeleverd en ingeruild voor een hostelkamer in Sydney, gelukkig maar voor 1 nacht! (zie foto's)
2 December hebben we 4000 km gevlogen naar Perth voor het 2e deel van onze trip door Australie. Na een nachtje slapen in een hostel (stukken beter dan in Sydney) hebben we op woensdag ons nieuwe campertje opgehaald. Deze is gelukkig motorisch een stuk beter in orde en de kussens van de bank/bed zijn ook een stuk steviger. Helaas hebben we wel 2 verroeste pannen en kastjes die niet meer goed sluiten maargoed, inmiddels staan we nergens meer van te kijken ;-)
De planning is om naar het zuiden te rijden, een 'klein' rondje van 1500 km waar we 3 weken over kunnen doen. Na 3 dagen van prachtige witte stranden, helder blauwe zee en 1000 km verder bleek onze planning zoals al wel vaker niet uit te komen. De zuidwest kust van Australie is prachtig, maar er is niet genoeg te doen om jezelf 3 weken bezig te houden. Tijdens ons kampvuurtje op de bushcamping bij Albany besloten we dan ook maar om weer terug naar Perth te rijden om daar het warme weer op te zoeken.
Zondag de hele dag achter het stuur, vol gas 380 km terug naar Perth. Eenmaal aangekomen in Perth kregen we het idee om nog een stukje door naar boven te rijden, maximaal 300 km zodat we nog wat geld overhouden voor de laatste weken. Op weg naar een camping zo'n 150 km boven Perth kwamen we ineens een rustplaats langs de weg tegen waar een bus en een caravan stonden. Omdat we toch graag 30 dollar voor een camping uitsparen, besloten we om op de parkeerplaats te overnachten.
Dit hadden we nog niet eerder gedaan en natuurlijk was het wel even spannend. Langs de weg camperen wordt hier niet meer zoveel gedaan en op veel plaatsen is het helaas ook verboden...gelukkig mocht het hier wel en dus parkeerde we ons campertje in een hoekje op de parkeerplaats. Het was een beetje behelpen met een chemisch toilet (met giftige spinnen!) en zonder electriciteit en stromend water, maar het was weer een bijzondere ervaring. Dat er nog een paar andere mensen op de parkeerplaats stonden, gaf wel een veilig gevoel :-)
Zoals zovaak werd ons eerdere plan die avond alweer omgegooid. We besluiten om maar gewoon een stuk naar het noorden door te rijden naar Monkey Mia, waar je met dolfijnen kunt zwemmen. Dit is één van de mooiste gebieden van Australie en tegelijkertijd een van de topattracties van de westkust dus daar moeten we natuurlijk ook zijn geweest! En aangezien we er nu toch zijn, gaan we er maar gewoon voor :-)
Op het moment van schrijven staan we op een camping in Geraldton, bijna 500 km ten noorden van Perth. De zee is hier echt ongelooflijk turquoise blauw en de stranden spierwit, om over de temperatuur nog maar niet te spreken...
Jullie horen snel weer van ons!
wat fijn om weer van jullie te horen
nu ga ik de foto s eens bekijken
gr en kusjes uit waspik
hey hey ...
leuk om weer wat van jullie te horen..
egt leuk al die verhalen...
nou hier gaat alles goed... er komen foto`s aan van de wagen zodat jullie beetje mee kunnen genieten.. en vanavond gaan we het liedje opnemen..:P spannend oft wa word...!!
heel veel plezier nog en je tot horens..!!
Kus Jisca
He he, ze leven nog! Ik dacht al, ik hoor niets meer :-)
Nog helemaal super zo te zien! Wel een aparte ervaring om straks kerstmis in de hitte mee te maken!
Nog veel plezier!
Ps. Vanavond wordt onze carnavalskraker opgenomen!
Inderdaad erg fijn, weer iets te horen en te lezen. Ik vond het gisteren ook super je weer even te spreken.
Geniet ervan!
-xxx- Debby
ps: nu ga ik ook de foto`s even bekijken.....!