Niels & Femke in Australia

Monkey Mia & Geraldton

Daar zijn we weer! We hebben weer even internet en bereik, dus daar maken we gelijk even gebruik van:)

We zijn van Geraldton 400km doorgereden naar het noorden, naar het kleine plaatsje Denham. Dit ligt 26km onder Monky Mia, waar we voor gekomen zijn.

Daar aangekomen hebben we een informatiecentrum opgezocht en een camping. Het waaide ontzettend hard! Hier heb je de zomerwind. Het is heel warm, rond de 40 gr, maar het kan heel hard waaien... dat hadden wij dus die eerste dag! De eerste avond mocht Niels dan ook even meelopen met Femke naar de wc's. Het stormde s'avonds heel erg, en in het donker, spookte het nogal op de camping, dus ja...de held hihi! Ondanks dat heel de camper flink stond te schudden heel de nacht(ja van de wind ja!!!!!) hebben we wel heerlijk geslapen! Het maakt het wel knus en gezellig in de camper. Zoiezo is de camper echt ons stekkie, en vermaken we er ons prima in!!!

De volgende dag zijn we naar de Little Lagoon gereden, zo'n 5 km verder. Dat was een grote plas water die in verbinding stond met de zee, en ook deze was natuurlijk weer zo ongelooflijk mooi blauw!!! We hebben al veel gezien, en toch blijven we ons iedere keer weer verbazen met wat we te zien krijgen!!! Dat houd echt nooit op!!! Daarna zijn we doorgereden naar het Monky Mia resort. Hier komen wilde dolfijnen elke dag naar het strand gezwommen voor een lekkere snack:) Wij kwamen rond half 11 aan, en helaas waren de dolfijnen al weer weg, maar we hebben heerlijk op het strand gelegen hier! Het waaide hier minder hard, en de zee was kalm:) Het water is heerlijk hier!!! En al die visjes en kreeftjes in het water! Echt leuk!!
Daarna zijn we weer naar de camping gegeaan, lekker gedoucht en eten klaargemaakt. Daarna lekker op de bank geploft!

De dag daarop zijn we vroeg uit bed gegaan! 6 uur al, zodat we om 7 uur bij de dolfijnen konden zijn. En ja hoor! Daar zwommen ze dan!!! Het was echt belachelijk druk zo vroeg op het strand!!
Er stond een meid wat te vertellen over de dolfijnen, en de BBC was er voor opnamens omdat 1 van de dolfijnen een jong had gekregen! Het was weer heel super om die beestjes zo dicht bij te zien! Het water is heel helder dus je zag ze mooi voorbij zwemmen.

Er kwamen 2 meiden aanlopen met een emmer met vissen, en plukte een paar mensen van het strand om de dolfijnen te voeren. Gaaf hoe die beesten je vertrouwen en zich gewoon laten voeren!!! Deze dolfijnen doen dit al generaties zo, en blijven dit doen! Dit was weer mooi om mee te maken!!! Hierna hebben we nog even op het strand gelegen. Het was windstil en dus om 11uur al niet meer uit te houden. We zijn toen terug naar de camping gegaan. Zijn toen naar beneden gelopen om even over de boulevard te lopen. Hebben op een pier even zitten kijken naar een paar mensen die de ene vis naar de andere eruit haalde, om daarna bij een strandtentje lekker een grote aardbeien milkshake te drinken,met een lekkere chickenwrap erbij te eten! Verder hebben we weinig gedaan deze dag!

Vandaag, vrijdag, zijn we weer terug gereden naar Geraldton. Hebben bij de mac een lekker ijsje gehaald zodat we ons vorig verhaal erop konden zetten, en om een camping te zoeken.
We zitten nu op de camping. We gaan zo lekker eten klaarmaken.

Zaterdag 12 december: Jaja, weer een zonnige dag!!! Vandaag is het heerlijk weer!!! Warm, maar met een klein briesje, in plaats van een harde wind!! Om half 7 kookte we onze camper al uit! We hebben wat boodschappen gedaan en zijn daarna lekker naar het strand geweest. Dat is hier zo'n 100mtr vandaan! Echt heerlijk! We hebben wat maffe foto's gemaakt en hebben heerlijk liggen bakken! Later in de middag zijn we terug naar de camper gegaan voor een boterhammetje:)

's Avonds hebben we onze eerste pizza hier op, en ook hier smaakt ie toppie:) Daarna zijn we naar de zonsondergang gaan kijken. De zon zakt hier in de zee en dat is zo mooi!!! Als hij eenmaal het water 'raakt' is hij ook binnen 2min helemaal weg!! En de kleuren die je dan krijgt... oh!!! Check de foto's:)

Nu zitten we weer in ons campertje. Zo even dit verhaal erop zetten, en dan verder genieten van onze zaterdagavond:)

Jullie horen waarschijnlijk over een paar dagen weer wat van ons, als we weer terug in Perth zijn. Hebben besloten hier nog een nacht te blijven en dan weer lekker door te rijden. Dus, tot dan!

Toedelssssss

Pauline

Hee Niels en Femke!
Wat leuk om weer eens wat over jullie te lezen. Echt super dat jullie die dolfijnen van zo dichtbij kunnen zien! Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik wel een beetje jaloers op jullie ben hoor dat jullie daar zo lekker vakantie zitten te houden in dat warme zonnetje terwijl het hier al bijna vriest. Maar geniet er maar van en bak maar lekker bruin!
Groetjes Pauline

[OMA Wessemius]

Hallo Niels en Femke.
ook ik was blij weer wat van jullie te horen want het was nu echt lang geleden en dan maak ik me toch wel een beetje ongerust over jullie. maar gelukkig is alles goed met jullie.wat een prachtig verslag weer en dan die foto`s geweldig mooi fijn dat jullie zo lekker kunnen genieten.Nu Femke en Niels ik wil jullie alvast fijne Kerstdagen wensen .EN EEN HEEL GOED EN FIJN 2010G groetjes [Oma Wessemius]

Debby

Hoi Luitjes, daar in het verre australie...!
Bij jullie is het lekker warm, en hier vriest het bijna. Maar goed misschien hebben we dit jaar dan eindelijk de witte kerst, wat we elk jaar willen.

Voor jullie geen witte kerst, maar wel een hele bijzondere en mooie kerst!

Vanaf Raamsdonksveer, willen wij jullie dan alvast hele fijne kerstdagen wensen, en een knallend 2010!!

Veel liefs van Debby- Marco- Morris en Vince

KeesJohan

euh, de zon zakt hier ook in de zee hoor!!!

Rob Deelen

Heeeeey Femke en Niels!

Leuk dat jullie een krabbel hebben achtergelaten!

Goed om te zien en te lezen ook dat alles zo relaxed is! De foto's spreken natuurlijk ook wel voor zich!

Had bij jullie eerlijk gezegd ook wel verwacht dat het een goede tijd zou worden voor jullie!

Blijf vooral genieten en ik zie jullie rond nieuwjaar wel.. Tijdens kerst zit ik op Tasmanie!

Liefs, Rob