Merry Christmas everybody!
Zo, onze kerstdagen zitten er alweer bijna op! Donderdagochtend zaten we om 7 uur 's ochtends al in de taxi naar het vliegveld in Perth. Eenmaal ingecheckt en met een broodje achter de kiezen stappen we het vliegtuig in op weg naar ons kerstfeest in Sydney. Het was wel even een tegenvaller toen we zagen dat we deze keer geen eigen tv hadden, maar we konden ons toch wel vermaken met het grote scherm in het vliegtuig.
4,5 uur en een ruwe landing in de harde wind later staan we op het vliegveld in Sydney. Waar het weer in Perth nog prachtig was, viel het hier erg tegen. Maar 24 graden, regen, wind en voorlopig nog geen betere vooruitzichten...maargoed, dat kan onze kerst niet bederven! Vanaf het vliegveld waren we binnen 10 minuten op het centraal station en van daaruit was het nog een paar minuutjes lopen naar ons hostel.
Daar aangekomen hebben we eerst Astrid gebeld, die bij ons op de kamer slaapt, en toen hebben we ingecheckt. Het hostel ziet er super uit, erg modern en goed onderhouden. We hebben zelfs een tv op onze kamer! Voor het eerst in 4 maanden tijd dat we weer tv kijken haha ;-) Ook heb je onder het hostel een leuke bar, daar hebben we dan ook kerstavond gevierd.
Kerstochtend begon ook goed, met een glas champagne, cake en lekkere tomatenchips. Kerstmis lijkt hier wel carnaval, iedereen loopt met rare pakjes aan en kerstmutsen op enzo...totaal anders dan het bij ons gevierd word! Na de champagne gingen de meeste mensen naar een groot strandfeest op Bondi Beach, maar aangezien het slecht weer was hadden wij daar niet zo'n zin in. We zijn daarom ook maar de stad in gegaan en hebben daar een echte 'kerstlunch' op bij een koffiebar. Eerste kerstdag is hier een public holiday en dat betekend dat alles, maar dan ook echt ALLES dicht is op eerste kerstdag. Op de fastfood restaurants, 24/7 shops en de bioscoop na was er niks te beleven in de stad. Zelfs de bar en restaurant bij ons hostel waren dicht, dus waren we helaas genoodzaakt (ja deze keer kon het echt niet anders!) om ons kerstmaal bij de Mac te gaan halen. 's Avonds hebben we nog wat films gekeken op de hostelkamer, en toen werd het weer tijd om te gaan slapen.
Vandaag is het Boxing Day (2e kerstdag) en hebben we lekker tot 12 uur in bed gelegen. We wilden vanmiddag eigenlijk gaan shoppen in de stad, maar heel Sydney bleek hetzelfde plan te hebben. Er liepen wel duizenden, nee, tienduizenden mensen op straat in de stad!!! Het verkeer stond vast, alle stoepen waren overvol, er stonden wachtrijen bij de winkels, overal was het uitverkoop met 50 tot 80% korting en politie en beveiliging hadden het druk met alle mensen in goede banen leiden. Ongelooflijk hoe druk het hier is, zoveel mensen hebben we nog nooit gezien...
Vanavond gaan we op stap, misschien bij de bar hieronder, of naar de stad. We wilden eigenlijk naar de bioscoop gaan, maar daar stond vanmiddag een rij van wel 50-60 meter dus er is waarschijnlijk weinig kans dat we naar de film kunnen...
We zijn erg benieuwd hoe het er hier over een paar dagen aan toe gaat, op oudjaarsdag. Als al deze mensen ook de straat op gaan dan zullen we er op tijd bij moeten zijn om een goede plaats te vinden voor het vuurwerk 's avonds.
We hebben een paar foto's en filmpjes op de site gezet, zodat jullie kunnen zien hoe druk het hier is. We wensen jullie nog fijne dagen en we komen in het nieuwe jaar weer terug met ons laatste verhaal vanuit Australie, voordat we op 2 januari naar Thailand vliegen.
Tot snel weer!!
Hé Femke en Niels,
Nog veel plezier de laatste dagen in Australie, zeker ook met Oud en Nieuw (Schieten ze daar ook met carbid?? :))
Chill ze in Thailand en tot over een paar weken!
Jeroen en Esther
Femke & Niels,
heel veel plezier de laatste daagjes in Australie! Geniet ervan, en tot ziens in 2010!
Johan & Tessa
Femke en Niels,
wij wensen jullie veel geluk en gezondheid in 2010, en heel veel groetjes, tot 17 Januari
Wat was ik vereerd met je sms-je. Om 8.00 uur sneeuwde het en om 9.00 uur regende het ook hier, dus tja... de meeste sneeuw is nu weg.
Maar wat een mensen daar.. bijna voor niets... het lijken wel nederlanders ha, ha.
Geniet van de oud en nieuw avond en tot in het jaar 2010.
Kerst-knuffel van ons XXX
Wij zitten nog aan de oliebollen en hebben nog een aantal uurtjes te gaan voor het hier 2010 is. Bij jullie heeft de champagne al geknald en is het vuurwerk al ontstoken.
Bij deze wensen wij jullie dan ook de beste wensen voor 2010 en geniet nog van de vakantie in thailand.
Heel veel groetjes Peter Corry en Rob