HAPPY NEWYEAR!!!
Ons wachten werd gelukkig wel beloond en een half uurtje nadat de poorten open gingen zaten we helemaal vooraan op het beste plekje! Al snel stroomde het hele veld vol en zaten er echt duizenden mensen op elkaar gepropt te wachten op het vuurwerk. Achter ons zat een groepje Taiwanezen, waar we na een tijdje ook mee in gesprek kwamen. Normaal gesproken praat je niet zo snel met de Aziatische mensen hier, omdat ze meestal weinig Engels spreken, maar deze jongens spraken best goed Engels en wilden dan ook vanalles over ons en Nederland weten. Wij waren op onze beurt ook wel benieuwd naar hun achtergrond en hebben zelfs geleerd hoe we onze namen in het Taiwanees moeten schrijven!
De hele dag hadden we wat bewolking en soms een drupje regen, maar dat maakte het niet minder gezellig. We zijn er inmiddels wel achter dat een zomerse dag met 30 graden in Australie erg warm is, dus dit weer was ideaal. Gelukkig trok de bewolking tegen de avond wel weg en konden we ons opmaken voor het NYE spektakel. En een spektakel was het!! Wat een vuurwerk, wat een show! Als ik er aan terug denk, krijg ik gewoon weer kippenvel...het was zo ongelooflijk groot, mooi en het duurde ook nog eens 12 minuten. Miljoenen dollars aan vuurwerk schoten de lucht in en maakten dit een jaarwisseling die we nooit meer van ons leven zullen vergeten!
Al met al een fantastische afsluiter van een even zo fantastische reis waarin we heel veel hebben gezien, heel veel mee hebben gemaakt en bovenal erg veel hebben genoten van dit prachtige land!!
Nu rest ons nog een trip van 16 dagen door Thailand, waar we eerst 2 dagen in Bangkok zullen zijn om daarna met de nachttrein naar het zuiden te reizen naar het tropisch eilandje Koh Samui. Hier hebben we voor 10 dagen een luxe hotel geboekt, waar we lekker bij kunnen komen van onze reis. Op 16 januari zullen we dan vanuit Phuket naar Hongkong vliegen, om vervolgens op de 17e om 0:30 lokale tijd op het vliegtuig naar Amsterdam te stappen, waar we dan weer om 6:30 aankomen. Natuurlijk houden we jullie ook nog op de hoogte van alles wat we meemaken in Thailand.
Voor de laatste keer vanaf Australische bodem willen we jullie allemaal nogmaals een gelukkig nieuwjaar en het allerbeste voor 2010 wensen en we zien elkaar binnenkort weer!!
Hieronder nog wat feiten en cijfers over de reis:
We zijn op 1 september met 30 kilo bagage vertrokken voor een reis van 121 dagen door Australie. We hebben hier 2 campers gehuurd waarmee we in totaal meer dan 16.000 km mee gereden hebben, aan de linkerkant van de weg wel te verstaan!
Daarnaast hebben we ook nog eens zo'n 1000 km op de boot gezeten en 100 km met de trein gereisd. En als we thuis zijn hebben we alles bij elkaar maarliefst 43.838 km gevlogen, meer dan 1x de omtrek van de aarde!We zullen vaak genoeg terug denken aan deze reis, maar met 2535 foto's en 8 uur aan film materiaal kunnen we (en jullie) nog altijd nog eens terug kijken naar al het moois dat we hebben gezien. Zoals de wandeling naar Mount William in de Grampians, een 1 km hoge berg. Of de road trains in de outback, die wel 55 meter lang zijn. Ook zullen we terug kijken op de zandstorm aan de ooskust in september, die uitgestrekt was over het gebied tussen Sydney en Cairns, een stofwolk verspreid over ruim 2500 km.
We stonden met een temperatuur van 35 graden bij de Uluru, we waren in 3 dierentuinen, bij 2 vogelshows en we hebben 4 krokodillen van dichtbij in het wild gezien. Daarnaast hebben we ook nog 6 wilde dolfijnen en 5 walvissen gezien, bij de kangaroos zijn we de tel inmiddels verloren...ook hebben we zo'n 300 muggen dood geslagen in de camper, 100.000 vliegen van ons af moeten slaan en miljoenen mieren zien sjouwen naast, onder en zelfs in onze camper!
Tenslotte hebben we gezien dat sommige verhalen op onze reislog meer dan 250 keer bekeken zijn. Omdat we stiekem wel erg benieuwd zijn wie onze reis dan allemaal gevolgd hebben, zouden we het leuk vinden als iedereen die dit verhaal leest hieronder ook nog even een berichtje achter wil laten.
Tot ziens in 2010!!
Ik natuurlijk!!! hahaha
Jullie ook de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!
Heel veel geluk gezondheid en liefde gewenst voor 2010!
Veel liefs van de Smitskes...
ps: Ik had jullie nog een sms gestuurd toen het bij jullie oud en nieuw werd, maar die hebben jullie denk ik niet ontvangen!
Femke en Niels wij wensen jullie, alles wat wenselijk is voor 2010. Wat een vuurwerk. Wat een reis... en nu op naar Thailand.
Ook daar heel veel plezier en dan zien we jullie snel weer.
Groetjes van de Cloetjes
hey hey!!
Wat een leuk verhaal en die 'weetjes' zijn ook erg leuk om te lezen, haha. Heb de foto's nog niet gezien, ga ik nu doen. Goede reis naar Thailand! :-)
Hey een gelukkig nieuwjaar..!!!
hier wast ook super gezellig en ja twas wel ff wenne dat het een keer op een andere plek was dan bij niels maar dat mocht de pret niet bederven..!! alles is goed verlopen, geen gewonde en dat is natuurlijk een goed begin van 2010..!!
heel veel plezier nog en tot snel!!
dikke kus Jisca
Hoi daar,
Een goed, gelukkig 2010.
Grappig die feiten en cijfers leuk gedaan. Ik heb trouw jullie reis verslagen gelezen en nu is het aftellen al wel een beetje begonnen(?) Veel plezier nog die 16 dagen!
Groetjes Patricia
Allereerst;
HAPPY NEW YEAR :)
Ik ben 1 van de vele trouwe volgers geweest hoor, wat een geweldige verhalen zijn er voorbij gekomen!
Geniet nog van jullie laatste dagen in Thailand en tot snel weer,
Kusjes
Halleekes
ook van mij uit een goei nieuwjaar gewenst voor jullie beide!
en ook ik ben een trouwe lezer van dit nieuwsbulletin ;)
hai Femke & Niels,
ook voor jullie alle goeds voor 2010!
Ik heb genoten van jullie verhalen!
Liefs Tessa
Hee Femke & Niels,
Happy New Yearrr!! Wat een super filmpje en fotos zeg.
Hoop dat jullie het afgelopen half jaar ongv.
erg naar jullie zin hebben gehad maar, aan alle leuke fotos en verhalen te zien is dat ook zeker gelukt!
Heeeel veel plezier in Thailand en geniet er nog even van!
En meid hoop je snel weer een keer te zien.
Liefs Jennifer & Jeroen
hahaha ik volg jullie hoor!! En ben ontzettend benieuwd na de verhalen films fotows ect...ik wens jullie ook een super 2010 en dat jullie nog veel moois mogen beleven samen :)
dikke kus
Nog de beste wensen! Mooie foto's!
Tot over een aantal weken